You are here

ATB AirBalancer

Ridicare simplă, mai sigură, prin compensarea greutăţii sarcinii

Având o capacitate de ridicare de până la 350 kg, echipamentul Konecranes ATB AirBalancer utilizează o unitate de sarcină flotantă, utilizând presiunea aerului ca sursă de alimentare. Compensarea greutăţii sarcinii permite ridicarea unor sarcini de diverse greutăţi la aceeaşi viteză, permiţând un control previzibil pe direcţia sus/jos. Acest lucru transformă echipamentul ATB AirBalancer într-o soluţie excelentă pentru operaţiuni rapide de preluare şi plasare.

De asemenea, ATB este ideal pentru poziţionarea precisă a sarcinii, cum ar fi precizia necesară pentru liniile de asamblare. Echipamentul este disponibil cu o caracteristică de echilibrare automată a sarcinii, care, în modul de greutate zero, face posibilă ridicarea manuală a unei unităţi de până la 70 kg. Pentru operator, sarcinile de pe echipamentul ATB AirBalancer par aproape lipsite de greutate. 

Productivitate îmbunătăţită, cu timpi de ciclu mai scurţi

Echipamentul Konecranes ATB AirBalancer este excelent pentru procesele de asamblare, reparaţii şi pentru activităţile industriale de producţie din numeroase domenii, inclusiv domeniile de fabricaţie şi auto. Precizia este obţinută printr-o mişcare tridimensională continuă, fără mişcări bruşte, fapt care face ca echipamentul AirBalancer să fie deosebit de potrivit pentru ridicarea articolelor fragile.

În locul electricităţii, AirBalancer utilizează tehnologia de comandă pneumatică, ceea ce îl face mai sigur de utilizat şi mai economic de întreţinut.

Manevrarea ergonomică a produselor

Fiecare echipament ATB AirBalancer este dotat cu o frână de siguranţă care opreşte cablul dacă mişcarea ascendentă este prea rapidă. În cazul unei mişcări necontrolate, această caracteristică permite reiniţializarea rapidă şi simplă a frânei.

Echipamentul ATB AirBalancer a fost conceput să îmbunătăţească mişcarea naturală de ridicare efectuată de operator. Alegeţi o comandă de ridicare/coborâre, o comandă de echilibrare sau combinaţi cele două opţiuni. De asemenea, echipamentul de echilibrare cu aer este compatibil cu o gamă largă de alte sisteme de macarale, inclusiv macaralele Konecranes XA şi XM pentru staţii de lucru, precum şi cu macaralele cu braţ.

De asemenea, echipamentul Konecranes ATB AirBalancer este disponibil pentru medii periculoase.

Contactaţi-ne pentru a afla mai multe informaţii.

Customer stories

Konecranes a furnizat şi a instalat o gamă largă de soluţii de sisteme de ridicare cu palan şi macara în cadrul noului centru de fabricare a motoarelor de marcă Jaguar Land Rover.
Jaguar Land Rover – Wolverhampton, Anglia
Content bottom