Macarale pentru manipularea zgurii

 

Testate într-un mediu aspru

Un mediu cu mult praf şi umezeală este foarte solicitant pentru macarale. În mod normal, este furnizată o singură macara, prevăzută cu un dispozitiv de apucare cu două cupe. Macaralele Konecranes pentru manipularea zgurii sunt utilizate pentru distribuirea zgurii de sub banda transportoare în celelalte zone ale buncărului cu zgură 24 de ore pe zi. O altă sarcină mai importantă este încărcarea camioanelor în timpul zilei. Uneori, deşeurile feroase nu au fost separate de zgură, determinând cerinţe mai solicitante pentru cupe. Pentru a asigura o mai bună penetrare a zgurii, marginile ghearelor pot fi prevăzute cu dinţi speciali sau, alternativ, se pot utiliza dispozitive de apucare de tip coajă de portocală, complet închise.

În uzinele complexe, întregul proces se desfăşoară complet automatizat, fără personal şi este comandat direct de la camera centrală de control. Alternativ, încărcarea camioanelor se poate face manual, de la staţia de comandă de la distanţă din clădire sau cu ajutorul unei telecomenzi radio.

Aceleaşi soluţii modulare utilizate la macaralele Konecranes EDD sunt aplicabile la macaralele pentru manipularea zgurii.