Întreţinere corectivă şi retehnologizări

Întreţinerea corectivă se efectuează după detectarea unei defecţiuni şi are drept obiectiv readucerea macaralei dvs. într-o stare de funcţionare corespunzătoare scopului propus. Remedierea din timp a defecţiunilor reduce probabilitatea opririlor de urgenţă cauzate de avarii şi este adesea reglementată prin legi.

Retehnologizările reprezintă un mod relativ uşor şi economic de a adăuga podului dvs. rulant caracteristici şi tehnologii de actualitate. Retehnologizările obişnuite includ înlocuiri de palane şi componente, controlul variabil al vitezei, telecomanda radio şi iluminarea cu LED. În comparaţie cu modernizările, de regulă retehnologizările necesită mult mai puţină planificare în avans şi timpi de întrerupere mult mai reduşi.

corrective_maintenance_and_retrofits.jpg

Reparaţii planificate ale macaralei

Remedierea defecţiunilor cunoscute aduce beneficii siguranţei şi rentabilităţii. Defecţiunile componentelor identificate pe durata inspecţiilor şi întreţinerii preventive sunt documentate, iar acţiunile corective sunt discutate cu dvs. Noi coordonăm reparaţiile macaralei şi palanului în funcţie de programul dvs. de producţie, pentru a minimiza timpul de întrerupere.

În caz de avarie, contactaţi-ne pentru a efectua reparaţii de urgenţă.

planned_crane_repairs.png

Înlocuirea palanului

Palanul dvs. a ajuns la capătul duratei normate de viaţă? Indiferent cât de bine a fost întreţinut, palanul dvs. nu va funcţiona pentru totdeauna.

Palanele CXT® de la Konecranes pot fi montate pe majoritatea macaralelor. Palanele noastre special proiectate pentru retehnologizare sunt concepute pentru o instalare facilă, cauzând o întrerupere minimă a producţiei dvs.

hoist_replacement_8_20.png

Înlocuirea componentelor macaralei

Pe lângă palane, există numeroase alte componente ce pot fi înlocuite sau retehnologizate:

• Mecanismul de deplasare, grinzile de capăt, roţile, angrenajele etc.
• Scările, platformele şi alte mijloace de acces la macara
• Dispozitivele de siguranţă, cum ar fi chingile de asigurare şi limitatorii
• Motoarele de acţionare şi de ridicare

crane_component_replacement_8_20.png

Modernizare comenzi

Există o varietate de retehnologizări care pot îmbunătăţi modul de angrenare şi comandă al macaralei dvs.

Controlul sarcinii: Controlul neîntrerupt al vitezei, sisteme de evitare a coliziunilor şi alte tehnologii pot fi adesea adăugate sau supuse unei modernizări, pentru a vă aduce beneficiile tehnologiilor actuale.

Radio: Comanda prin cutii cu butoane necesită deplasarea operatorului odată cu macaraua. Datorită comenzilor radio, operatorul poate sta într-o poziţie care să îi ofere o perspectivă mai bună asupra sarcinii.

Sisteme de conductori: Konecranes oferă sisteme de conductori, incluzând cabluri panglică, lanţuri portcablu şi sisteme de bare conductoare pentru a îmbunătăţi siguranţa şi a reduce costurile operaţionale.

power_and_control_upgrades.png

Caracteristici inteligente

O serie de Smart Features (Caracteristici inteligente) poate fi adăugată la podul dvs. rulant, oferindu-vă un control mai bun al manipulării materialelor în procesele de producţie.

Sway Control (Controlul balansului) este conceput pentru a limita automat balansul sarcinii, prin controlarea acceleraţiei şi deceleraţiei podului şi căruciorului.

Shock Load Prevention (Prevenirea şocului sarcinii) permite controlul lin al sarcinii. Dacă se face o tentativă prea bruscă de agăţare a sarcinii, viteza de ridicare este redusă automat şi ajustată imediat.

Protected Areas (Zonele protejate) sunt zone de acces zero, în cadrul cărora operatorul nu poate manipula macaraua.

smart_features_8_20.png

Retehnologizarea cu iluminare cu LED pentru macarale

Lămpile tradiţionale metalice cu halogen sau cu halogen au o durată de viaţă limitată şi pot fi afectate de vibraţii, generând costuri mari şi funcţionând ineficient. Prin intermediul unei retehnologizări cu iluminare cu LED, obţineţi lămpi cu o durată de viaţă mult mai îndelungată, ce sunt mult mai puţin sensibile la deteriorare prin vibraţii.

Iluminarea tradiţională poate reprezenta între 50 şi 90 la sută din electricitatea utilizată de o macara. În concluzie, iluminarea reprezintă un cost major în operaţiunile de utilizare a macaralei. Lămpile LED oferă acelaşi grad de iluminare asupra zonei de lucru ca şi lămpile standard, dar înregistrează cu puţin peste o treime din consumul electric al acestora.

ledlighting.jpg

Conectaţi-vă la flota dvs. de macarale

O conexiune pentru servicii la distanţă poate fi instalată sub forma unui set de retehnologizare pentru macaralele dvs. existente, oferindu-vă acces la serviciile la distanţă TRUCONNECT®. Această retehnologizare vă permite să primiţi pe dispozitivul preferat informaţii detaliate de la macaralele dvs. TRUCONNECT analizează şi sintetizează datele flotei dvs. de macarale, transformându-le în informaţii valoroase, astfel încât să puteţi monitoriza macaralele folosind cea mai recentă tehnologie.

get_connected_to_your_crane_fleet.png