Servicii de consultanţă

Konecranes foloseşte o tehnologie avansată şi specialişti instruiţi pentru a vă oferi o varietate de servicii de consultanţă, care realizează o analiză mai profundă a macaralei dvs. şi a componentelor acesteia. Serviciile de consultanţă pe care le furnizăm includ Inspecţiile reductorului, Inspecţia magnetică a cablurilor RopeQ™, Studiul de fiabilitate a macaralei, Studiul geometric CraneQ™, Studiul căii de rulare RailQ™ şi Instruirea operatorilor.

consultation_services.jpg

Macaraua noastră are o vechime de aproape 30 de ani. Cum aflăm cât timp o mai putem folosi?

Un studiu de fiabilitate a macaralei evaluează starea curentă a macaralei dvs. şi durata de viaţă rămasă. O echipă de experţi Konecranes va colecta informaţii, va efectua o inspecţie detaliată, va realiza calcule particularizate şi va efectua o analiză tehnică. Raportul cuprinzător şi consultanţa din partea experţilor vă vor oferi o foaie de parcurs pentru reparaţiile, modernizările sau înlocuirea echipamentelor.

how_much_time_is_left.jpg

Inspecţia vizuală este singura modalitate de a vedea care este situaţia înăuntrul cablului meu?

Cablurile pot conţine sute de fire individuale. Toroanele rupte la exteriorul cablului pot fi detectate prin inspecţii vizuale, dar starea miezului şi a toroanelor interne nu poate fi observată. RopeQ combină metodele de inspectare vizuală şi magnetică pentru a evalua atât exteriorul cablului dvs., cât şi toroanele interne, firele şi miezul cablului care nu sunt direct vizibile. Datele pot fi utilizate pentru a decide dacă se poate utiliza în continuare cablul, în condiţii de deplină siguranţă.

wire_rope.jpg

Am auzit că fisurile cauzate de oboseală pot duce la defectarea reductorului Cum pot evalua starea macaralelor mele?

O inspecţie a reductorului analizează componentele interne, care nu sunt, de regulă, evaluate în timpul unei inspecţii de rutină. Utilizăm un endoscop pentru a inspecta vizual roţile de transmisie, rulmenţii, arborii şi penele şi efectuăm o analiză a uleiului. În unele situaţii recomandăm demontarea reductorului şi evaluarea non-distructivă a angrenajelor individuale şi a componentelor interne.

hoist_gears.jpg

Avem uzură excesivă a roţilor de rulare, iar macaraua noastră se gripează pe şine. Care sunt opţiunile noastre?

Este posibil ca şinele de rulare să nu fie chiar atât de drepte pe cât le credeţi. Un studiu al căii de rulare RailQ™ utilizează un robot acţionat de la distanţă pentru a vă oferi o perspectivă detaliată a alinierii şi stării şinelor macaralei dvs. Măsurând ecartamentul, rectiliniaritatea, alinierea în plan vertical şi orizontal, RailQ vă oferă un raport uşor de citit, cu imagini 3D care vizualizează zonele problemă ale şinelor de rulare. Specialiştii noştri analizează datele şi fac recomandări. Combinaţi RailQ cu un studiu geometric CraneQ™ pentru a obţine mai multe informaţii despre alinierea roţilor, a rolelor de ghidare şi a altor componente ale macaralei.

wheel_wear.jpg

Cum putem îmbunătăţi siguranţa şi nivelul de calificare al macaragiilor noştri?

Studiile arată că eroarea umană este adesea cauza accidentelor care implică macaralele. Instruirea operatorului macaralei pe care noi o oferim ajută la reducerea erorilor şi la ridicarea nivelului calificării, fapte care conduc la evitarea unor posibile vătămări ale personalului din cauza acţiunilor incorecte. Instruirea poate fi efectuată la locul dvs. de muncă sau în cadrul unei facilităţi de instruire aparţinând Konecranes.

crane_operators.jpg

În prezent avem implementat un program de întreţinere, dar vrem să ştim ce aspecte ne-au scăpat atenţiei.

În S.U.A. şi în Canada, o analiză a discrepanţelor de conformitate este un studiu aprofundat al metodelor de inspectare şi a documentaţiei corespunzătoare, al programelor de întreţinere preventivă, al proceselor de reparaţie şi al siguranţei operatorului. Experţii Konecranes fac turul uzinei dvs., luând notiţe şi sintetizând informaţiile colectate prin discuţii cu operatorii de macara şi cu personalul fabricii. Noi vă oferim un rezumat al oricăror probleme de siguranţă descoperite, care ar putea necesita o atenţia imediată, precum şi un raport final pentru planurile de acţiune.

maintenance_program.jpg