You are here

Inspectarea macaralei şi a cutiei de viteze a palanului

Inspecţia reductorului

O macara are câteva componente esenţiale: cuplaje, scripeţi cu cârlig, tije de cârlig, cabluri de sârmă, dispozitive aflate sub nivelul cârligului, cutii de viteze şi altele. Uneori este necesară o evaluare mai detaliată a acestor componente, care poate fi efectuată în timpul inspecţiilor regulate şi al întreţinerii preventive. 

Multe ţări au reglementări care prevăd obligativitatea inspecţiilor asupra cutiei de viteze în stare deschisă. Informaţi-vă despre reglementările dvs. locale, cât şi despre cerinţele producătorului de echipamente, pentru a afla cât de des trebuie inspectată cutia dvs. de viteze sau apelaţi filiala de service locală Konecranes pentru a solicita asistenţă.

Defectarea cutiei de viteze

Macaralele care au fost utilizate în condiţii grele sau care sunt în exploatare de mulţi ani pot dezvolta oboseală cumulativă şi alte caracteristici negative. În condiţii extreme, o cutie de viteze poate ceda catastrofal, având drept rezultat căderea sarcinii. Pentru a respecta conformitatea şi condiţiile de siguranţă, vă recomandăm o inspecţie a cutiei de viteze, pentru a stabili starea angrenajelor şi componentelor asociate ale podului dvs. rulant.

KONECRANES OFERĂ DOUĂ TIPURI DE INSPECŢII ALE CUTIEI DE VITEZE:

Inspecţia reductorului

În cadrul unei inspecţii a cutiei de viteze, un specialist instruit va efectua o inspectare vizuală a componentelor de bază şi va evalua istoricul dvs. de întreţinere şi inspectare, pentru a obţine informaţii despre utilizarea macaralei. De regulă, inspectorul verifică nivelul uleiului şi inspectează interiorul cutiei de viteze şi suprafeţele angrenajelor folosind un endoscop. Este posibil să fie colectat un eşantion de ulei pentru a fi analizat în laborator, în scopul detectării prezenţei uleiului ars, a particulelor metalice şi a altor potenţiale simptome de probleme de funcţionare. O inspecţie regulată a cutiei de viteze poate fi efectuată oricând, în special în cazul macaralelor suspectate de probleme la cutia de viteze. Dacă se detectează o deficienţă, poate fi recomandată o inspecţie avansată a cutiei de viteze, în vederea analizei suplimentare.

Inspecţia avansată a cutiei de viteze

În cadrul unei inspecţii avansate a cutiei de viteze, aceasta este dezasamblată şi componentele interne sunt testate folosind tehnici de testare non-distructive, cum ar fi vopseaua penetrantă şi cauciucul magnetic. Inspecţia avansată a cutiei de viteze este recomandată în cazul echipamentelor mai vechi de 10 ani, a celor cu aplicaţii grele şi cicluri de exploatare intense, a angrenajelor cu ramă subţire sau spiţe sudate, a echipamentelor utilizate în condiţii ce depăşesc scopul iniţial, a macaralelor cu rol esenţial în producţie şi a echipamentelor cu istoric necunoscut. Această inspecţie poate evidenţia deficienţe estompate sau mici, care nu pot fi observate cu ochiul liber, dar care, în lipsa remedierii, pot duce la probleme în viitor.

Programaţi-vă inspecţia cutiei de viteze astăzi

Componentele interne ale cutiei de viteze nu sunt, de regulă, evaluate în timpul inspecţiilor periodice şi al altor inspecţii pentru verificarea conformităţii. Contactaţi cea mai apropiată filială de service Konecranes pentru a programa astăzi inspecţia cutiei de viteze.